Provincialii si Goran Bregovic la festivalul Baro Foro

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Provincialii si Goran Bregovic la festivalul Baro Foro

Trupa Provincialii a fost invitată să susțină un recital în cadrul festivalului Baro Foro. Festivalul, aflat la prima ediție, va avea loc pe 29 august 2015 la Arenele Romane, având cap de afiș Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band.

Înființată în urmă cu 15 ani ca trupă de pop rock, Provincialii s-a apropiat în timp tot mai mult de valorile tradiționale, ajungând ca la ora actuală să aibă un vast repertoriu format din piese originale de inspirație folclorică, dar și de prelucrări după folclorul românesc și internațional. Pentru această schimbare stilistică a fost nevoie de extinderea componenței, ceea ce membrii fondatori ai trupei, Ionuț Ungureanu și Eugen Radu, au făcut după o selecție riguroasă. La ora actuală componența trupei Provincialii numără nu mai puțin de 11 membri, la care se adaugă echipa tehnică. Formulei clasice de band pop rock i s-au alăturat suflători, o solistă și un violonist de top, Sandu Rotaru, fost prim solist la Orchestra de Cameră din Chișinău.

„În tot ceea ce facem ne bucurăm să descoperim trupe care au ceva de spus, care cântă în primul rand pentru bucuria de a cânta, care abordează muzica cu reverență, situându-se la un nivel înalt de virtuozitate și dăruire. Toate trupele pe care le-am invitat la prima ediție Baro Foro au aceste calități. Ne bucurăm că Provincialii se află printre acestea; este o trupă care ne-a surprins cu noua abordare și pe care am descoperit-o cu încântare în această formulă.” – declară Emil Ionescu, organizatorul festivalului.

Trupa Provincialii are în palmares sute de concerte, șase albume, două participări la Eurovision (locul 2 în selecția națională), două premii la Mamaia (locul 1 la interpretare, locul 2 la creație), participare la Cerbul de Aur și probabil mai multe o mie de ore petrecute pe scenă.

Concertele Provincialii înseamnă mai mult decât muzică bună, cântată bine, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie. Cu fiecare recital, Provincialii reușesc ceea ce și-au propus încă de la început: să își transmită marea bucurie de a trăi, bucurie care devine molpisitoare.

https://www.facebook.com/Provincialii

https://www.facebook.com/events/843269532386043/

 

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner