Spectacol de ziua Irlandei in Centrul istoric Bucuresti

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Spectacol de ziua Irlandei in Centrul istoric Bucuresti

Joi, 17 martie 2011 va avea loc a 4-a editie St. Patrick’s Day 2011, in Bucuresti – Centrul Istoric (Str. Selari). Evenimentul va incepe de la ora 17:00.

Protagonisti: Irish Way, Shannon Ceili Band, Blackbeers

Dupa succesul primelor editii din 2008, 2009 si 2010, pe data de 17 Martie 2011, un nou spectacol in aer liber de Ziua Irlandei “St. Patrick’s Day” va avea loc in Bucuresti, in centrul istoric al orasului (zona Selari-Franceza).

La fel ca in anii precedenti, cu ocazia acestui eveniment, scena amplasata special va fi impodobita cu baloane in tricolorul Irlandez: verde, alb si portocaliu. Pe parcursul dupa-amiezii, publicul este poftit sa se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei interesati se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz. Incepand cu orele 17, pe scena vor urca dansatorii Irish Way care, alaturi de grupul Shannon vor sustine un moment live cu muzica si dansuri traditionale irlandeze sau chiar romano-irlandeze. In incheierea programului, trupa Blackbeers ne va descreti fruntile cu un show de Irish/Celtic rock & punk dedicat iubitorilor de bere neagra irlandeza.

Nu vor lipsi nici concursurile cu premii care vor intari caracterul interactiv al spectacolului.

Trupa de dans Irish Way – www.irishway.ro , infiintata de Dan Popovici in Bucuresti in 2008 in urma unei serii de workshop-uri intense cu Anne-Marie Cunningham, dansatoare Riverdance, ce au avut loc in Bucuresti, isi desfasoara activitatea artistica atat in capitala, cat si in restul tarii, alaturi de trupa de muzica irlandeza Shannon Ceili Band. Irish Way este prima trupa romaneasca de dans irlandez pur, dansatorii grupului beneficiind de formari periodice alaturi de dansatori ai trupei Riverdance si, totodata profesori de dans irlandez certificati de catre Comisia de Dans Irlandez de la Dublin. Astfel, membrii trupei au participat la workshopuri europene, lucrand cot la cot cu campionii din alte tari in Salzburg – Austria, Krakovia – Polonia si la editia 2009 a festivalului european Woodstock. Primul spectacol al trupei a coincis cu prima editie romaneasca “Saint Patrick’s Day” in 2008, ziua Irlandei continuand sa fie sarbatorita in 2009 si 2010, editia 2011 fiind deja asteptata de foarte multi. De la un Saint Patrick’s la altul, trupa poate fi vazuta lunar la Clubul Taranului Roman din Bucuresti alaturi de trupa de muzica traditionala irlandeza Shannon, in puburile irlandeze si la numeroasele festivaluri medievale de peste an, din toata tara.

Infiintata in anul 2006 trupa Shannon Ceili Band (Peter Moynahan – voce, chitara; Alia Talos – voce, tamburina, bodhran, linguri; Doina Stan – vioara; Gabi Firan – colaborator bodhran) este varianta traditonal-acustica a grupului Blackbeers. Componenta trupei poate varia in functie de eveniment sau timpul disponibil al membrilor, asa cum de altfel se intampla in majortatea formatiilor de muzica traditionala. Ideea trupei a fost initiata de Peter Moynahan din dorinta de a canta in continuare muzica traditionala irlandeza, dupa mutarea sa la Bucuresti si o data cu trecerea trupei Blackbeers in Rock-Celtic. Incepand cu primavara anului 2008 Shannon Ceili Band colaboreaza cu Irish Way, primul grup de dans irlandez autentic (traditional si step). Grupul a sustinut numeroase concerte, atat in Bucuresti cat si in diferite locatii si festivaluri in tara. Pentru a fi la curent cu activitatile trupei va rugam sa accesati: www.shannonband.ro

Blackbeers – www.blackbeers.com, formatie infiintata la Oradea in 1999 de Peter Moynahan (liderul trupei), si-a inceput activitatea cantand muzica traditionala irlandeza intr-un format acustic. Din anul 2005 abordeaza genul Celtic-Rock si, dupa o intrerupere de 2 ani, timp in care si-a mutat resedinta in Bucuresti, trupa reapare pe scena in 2010, cu ocazia Zilei Irlandei, intr-o componenta aproape noua, de data aceasta intr-o maniera de Celtic/Irish rock si influente punk. Componenta actuala a trupei este: Peter Moynahan – voce, chitara; Alia Talos – voce, percutii; Sebastian Nazarevscky – chitara; Doina Stan – vioara; Adi Comorasu – bass si Razvan Staicut – tobe. Rockul celtic este o forma de folk-rock cu influente celtice, popular inca din anii ’70. Se bazeaza pe muzica traditionala irlandeza, scotiana, galeza sau bretona dar intr-o orchestratie rock.

Ziua Nationala a Irlandei “St. Patrick’s’ Day” este sarbatorita anual in intreaga lume in data de 17 Martie. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale, urmate de concerte in aer liber si in bine cunoscutele pub-uri. In Bucuresti sarbatorirea Zilei Irlandei s-a facut publica incepand cu anul 2008.

Evenimentul este sprijinit de GUINNESS in calitate de sponsor principal, Unirea Shopping Center, magazinul Irish Green si Sport Bar Cantina.
Parteneri media: SapteSeri, Metropotam.ro, E-Zine.ro, CalendarEvenimente.ro, RockOn.ro, BestMusic.ro, Let’sRock.ro, Port.ro, JurnalDeBucuresti.com & TravelAndStudyIreland.ro

Organizator: Asociatia Culturala Romano-Irlandeza .

Fie ca trifoiul irlandez sa aduca fiecaruia noroc!

Slainte!

Semneaza,
P.R. Asociatia Culturala Romano-Irlandeza – Alia Talos
www.acri.ro

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner