St. Patrick’s Day – Ziua Irlandei – Open Air Celebrations 2016 – Ediţia a IX-a

Prima pagină » Noutăţi » St. Patrick’s Day – Ziua Irlandei – Open Air Celebrations 2016 – Ediţia a IX-a

Serbarile cu ocazia St. Patrick’s Day – Ziua Nationala a Irlandei vor pune si anul acesta Bucurestiul pe harta mondiala a celor mai verzi festivitati, ce se desfasoara din Dublin pana in Buenos Aires si din Tokyo pana in Auckland.

Cei dornici sa ciocneasca un pint de bere neagra sau verde sunt asteptati inca de joi 17 martie, chiar de St. Patrick, in cele mai importante Irish Pub-uri din Bucuresti, unde vor avea loc concerte de muzica traditionala irlandeza. Pentru cei care iau weekendul in serios abia de vineri, concertele vor continua pana duminica seara, in majoritatea puburilor. Mai mult, sambata si duminica serbarile se vor desfasura si pe strazile orasului cu un spectacol in aer liber sambata pe strada Lipscani si o parada cu cimpoaie si care alegorice duminica pe Calea Victoriei..

St. Patrick’s Day Open Air Celebrations, ajuns la cea de a IX-a editie, va avea loc in aer liber, ca in fiecare an, in Centrul Vechi, pe strada Lipscani (langa BNR), pe 19 martie, de la ora 17. Grupuri de dansatori si muzicieni vor intretine atmosfera pana la lasarea serii, in timp ce publicul va putea participa la diferite concursuri cu premii. Spectacolul va fi deschis de cimpoierii Bordo Sarkany (Ungaria) cu un set de melodii irlandeze si scotiene, fiind urmati de catre dansatorii scolii de dans irlandez SteySha din Bucuresti. In jurul orei 18, va incinge atmosfera un grup de cimpoieri si tobosari sosit din indepartatul oras Donegal din nord-vestul Irlandei. Dupa cimpoieri, Stefan Orheanu, recunoscut ca si unul dintre cei mai buni dansatori Irish din Romania va sustine un moment solo. Mentionam ca imediat a doua zi dupa acest spectacol Stefan va pleca in Scotia pentru a reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Dans Irlandez. In premiera pe scena serbarilor din Bucuresti veti putea vedea si auzi o harpa irlandeza autentica, in interpretarea Ilenei Rotaru, harpista din Bucuresti. Spectacolul de anul acesta se va incheia cu un show inedit de muzica si dansuri romano-iralndeze in interpretarea dansatoarelor de la Irish Way acompaniati live. Toate dansurile din acest set combina melodii traditionale romanesti si irlandeze, intr-un mesaj cultural de prietenie dosebita.

Asadar, va invitam sa fiti irlandezi pentru o saptamana si sa va alaturati celui mai verde spectacol, dedicat zilei Irlandei!

 

St. Patrick’s Day Open Air Cebrations este sprijinit de GUINNESS, berea Stout numarul 1 in lume, in calitate de partener principal si de magazinul Irish Green.

Organizator: ASOCIATIA CULTURALA ROMANO-IRLANDEZA

Partener logistic: Urban Events

Parteneri media: B1TV, Sport TotalFM, Calendar Evenimente, E-zine, Let’sRock

Info: www.acri.ro/stpats.html

St. Patrick’s Day Open Air Celebrations 2015 Video trailer:

Presedinte Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză – Peter Moynahan

 

St. Patrick’s Day Open Air Celebrations Bucuresti 2016

March 19th, 5 p.m.

Program

 

17.00 Bordo Sarkany – cimpoaie și tobe

17.30 SteySha – Școala de dans irlandez

18.00 The Donegal Pipe Band

18.30 Stefan Orheanu

18.45 Ileana Rotaru la harpa celitcă

19.00 Irish Way & Live Band – spectacol de muzica si dans irlandezo-român

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9748 RON
GBP 1 x GBP = 5,8147 RON
USD 1 x USD = 4,5777 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 mai 2024

Acum la Bucureşti
24 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner