Zdob si Zdub asteapta cetatenia romana

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Zdob si Zdub asteapta cetatenia romana

Zdob si Zdub asteapta cetatenia romana

Presa de la Chisinau scrie ca trupa Zdob si Zdub sustine „Patria-Moldova“, o formatiune cu o platforma politica puternic antiromaneasca. Baietii dezmint. Si marturisesc ca asteapta de patru ani sa obtina cetatenia romana. Ziarul „Kommersant Plus“ a publicat, pe 14 septembrie 2007, un reportaj de la congresul de constituire a formatiunii politice de extrema stinga „Patria-Moldova“, in cadrul caruia membrii trupei Zdob si Zdub sint prezentati drept sustinatori si chiar participanti la intrunirea de la Moscova, din aprilie 2007, transmite Amos News.

In publicatia cunoscuta la Chisinau pentru atitudinile sale pronistrene apare si o fotografie a citorva „Zdubi“, in frunte cu solistul Roman Iagupov, alaturi de Andrei Tarna, presedintele partidului „Patria-Moldova“. Baietii dezmint categoric, prin impresarul Corneliu Ladin: „Nu avem nici o legatura cu partidul asta. Nu cintam si nu sustinem nici un partid politic. Evenimentul la care s-a cintat la Moscova a fost o reuniune a diasporei din Republica Moldova. Cum de a aparut Roman in poza cu presedintele partidului? E si el in diaspora si stii ca toata lumea vrea sa faca poze alaturi de artisti. Nu avem de unde sa stim cine sint toti cei care vor sa se fotografieze cu artistii“.

Corneliu ne-a dezvaluit un fapt halucinant. Baietii de la Zdob si Zdub asteapta de aproape patru ani sa obtina cetatenia romana. „Noi am depus actele acum trei-patru ani. Vrem sa obtinem cetatenie, dar nu ni se da! Ni s-a spus ca nu se da cetatenie! Peste tot, Zdob si Zdub e prezentata ca trupa romaneasca, dar cind e vorba sa le dea cetatenie… Noi stam la coada sa luam vize ca sa venim in Romania. Am fost la consulat, am incercat sa obtinem in regim de urgenta sau cu prioritate, dar nu s-a luat in calcul. Intre ianuarie si martie, baietii nu au putut intra in Romania pentru ca nu au obtinut vize. Am pierdut toate cintarile din acea perioada.“

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9681 RON
GBP 1 x GBP = 5,9215 RON
USD 1 x USD = 4,5404 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 18 iulie 2024

Acum la Bucureşti
32 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner