Ziskó Olivér feat. Marius Pop lanseaza CD-ul The Wondrous Stag

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Ziskó Olivér feat. Marius Pop lanseaza CD-ul The Wondrous Stag

La inceputul lunii decembrie a fos lansata CD-ul The Wondrous Stag de Ziskó Olivér (arkhé, ex-Sear Bliss) feat. Marius Pop

Album teaser:

Colaboratorii la acest productie au fost:

– chitara Marius Pop,

– tobe, percuție, sintetizator: Ziskó Olivér

– mix & mastering: Scheer Viktor

– coperta, grafic: Havancsák Gyula (Sabaton, Annihilator, etc.)

Doua piese la youtube-on:

Birdie:

Ancient Land:

MARIUS POP

Un chitarist și producer din București. Este chitaristul unui dintre cei mai cunoscuți cântăreți de pop din România (Smiley). Videoclipurile lor sunt extrem de populare, fiind dintre videoclipuri cu vizionări de peste 60 milioane.

Marius a câștigat mai multe premii cu jocul de chitară. În data de 3 aprilie 2010 câștigă locul 3 la concursul “Ziua Chitarelor”, juriul fiind compus din Greg Howe (chitaristul lui Michael Jackson), Andy Timmons, Michael Angelo Batio, Brett Garsed și Richard Hallebeek.

A dobândit prestigiul și recunoștința întregii lumi chitariste în cadrul celui mai prestigios și renumit concurs de chitară din lume “Guitar Idol”.

În  2010 lansează primul său album solo “First Step”, în cadrul căruia a colaborat cu un număr mare de talentați din lumea jazz-ului românesc.

A mai colaborat cu mulți muzicieni din afara granițelor României, cum ar fi, de exemplu, Gergő Borlai și Tim Lefebrve.

https://www.youtube.com/watch?v=bZ-Rr216wgY

sau Dali Mraz, Federico Malaman, Anton Davidyants, Valeri Stepanov la albumul “Level 25” .

Marius a fost producătorul muzicianului de nai Damian Drăghici, câștigătorul premiului Grammy, la albumul “Gipsy Rock: Change or Die”. Este un muzician extrem de solicitat.

Ziskó Olivér

Născut în 1977, din 1992 început să joace la tobe. S-a perfecționat ca autodidact, nu a studiat în nici o instituție de muzică, cu excepția celor doi ani în care a frecventat Școala de muzică “Bartók Béla” din Szombathely, Ungaria, unde a învățat să citească notele muzicale și elementele de bază ale muzicii de jazz și afro-latine. Este un autodidact. L-a inspirat munca lui Nestor, l-a căutat personal pe Nestor Ivan care în aceea perioadă a fost profesor de tobe la Conservatorul de jazz din Budapesta, și de la care timp de doi ani a luat ore particulare.

S-a făcut auzit în multe și diferite producții îndepărtate ca stil muzical. A avut producții și spectacole ocazionale cu mulți interpreți, artiști cunoscuți și renumiți. Printre altele i-a acompaniat pe Vera Tóth, Ildikó Keresztes, Auth Csilla, Ádám Török și Dóra Danics.

Este auzit în aproape 20 de demo-uri și înregistrări, inclusiv ca solistul trupei Moby Dick, în albumul lui Schmiedl Tamás (primul album Bloody Roots), în două albume a trupei de underground cu renume internațională Sear Bliss. Cu această trupă a lucrat ca compozitor și a mai participat la numeroase spectacole din diferite țării europene.

Și în prezent este membru al mai multor proiecte. La cerere, dă concerte și se ocupă cu lucrări de studio cu instrumentele sale proprii.

Între anii 2009 – 2012 a fost editor la revista “Zenész” (Muzicianul), la secțiunea “Dobklub” (Clubul toboșarului).

Trebuie să subliniem că publicația sa independentă care a apărut ca volum și ca distribuție națională în anul 2006 “Improvizații, sarcini tehnice pentru seturi de tobe”, conține un volum de partituri și un CD ca un ghid cu multe ideei tehnice și improvizații pentru toboșari.

În 2009 i-a apărut publicația „100% drumming” care a închis o perioadă de execuție lungă și activă. Tot pentru toboșarii a apărut primul CD solo, din DVD-ul și clipurile de pe DVD.

În 2011, fiind primul la nivel mondial, a început să-și dezvolte o idee spectaculoasă, folosind o varietate de trucuri de lovire a tobelor și  fuzionarea artei focului (jonglerii de foc) cu echipamentele de tobe. Așa a apărut albumul The Wondrous Stag/ „A Csodaszarvas” care se bazează pe muzică de film, combinată cu world music/jazz-ului modern. Performanțele live ale compozițiilor sale arată trucuri spectaculoase de tamburine, combinate cu arta focului (jonglerii de foc).

In Romania CD-ul se poate comanda aici: rmshop12@gmail.com.

Pret CD 30 lei + posta.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 8 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9679 RON
GBP 1 x GBP = 5,8029 RON
USD 1 x USD = 4,6140 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 8 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
1 °C

Cer acoperit de nori

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner