50 de tineri instituționalizați vor învăța conceptele de bază ale artei fotografice de la fotografi profesioniști

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » 50 de tineri instituționalizați vor învăța conceptele de bază ale artei fotografice de la fotografi profesioniști

București, 18 august 2017 – 50 de tineri din București, care cresc sau au crescut în sistemul de protecție a copilului, vor participa la un program intensiv de fotografie – proiectul „Viața mea prin ochii tăi: O incursiune fotografică în lumea tinerilor instituționalizați din România” – coordonat de către Asociația The Social Incubator și susținut de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul artei tematice „Educație prin cultură”. Atelierele de fotografie vor fi livrate de o echipă de 6 fotografi profesioniști, membri ai Asociației Fotografilor de Concerte – #FIND_US.

“Noi am avut două obiective clare atunci când am conceput acest proiect: pe de o parte, ne dorim ca tinerii care aspiră la profesia de fotograf să aibă un punct de pornire în educația lor în acest sens (…), iar pe de altă parte ne dorim să prezentăm comunității o altă perspectivă asupra vieții lor de zi cu zi, imortalizată chiar de ei.”
Adriana Preda, Director Executiv ATSI

Scopul proiectului este creșterea nivelului de educație culturală (în general) și de educație în domeniul artelor vizuale (în particular) în rândul tinerilor instituționalizați din România. În plus, deschiderea porților către viețile lor de zi cu zi, prin intermediul imaginilor pe care le vor crea în cadrul proiectului, va încuraja conștientizarea mai acută de către publicul larg a problemelor sociale cu care se confruntă acești tineri.

„Tinerii instituționalizați se lovesc de numeroase bariere în procesul de integrare în societate, bariere pe care mulți dintre noi nu le conștientizăm sau cărora nu le acordăm importanță. Noi am avut două obiective clare atunci când am conceput acest proiect: pe de o parte, ne dorim ca tinerii care aspiră la profesia de fotograf să aibă un punct de pornire în educația lor în acest sens, urmând apoi să primească sprijin din partea noastră pentru a se dezvolta și a se forma în acest domeniu, iar pe de altă parte ne dorim să prezentăm comunității o altă perspectivă asupra vieții lor de zi cu zi, imortalizată chiar de ei.”, spune Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.

„Noi, cei de la #FIND_US, suntem extrem de bucuroși să ne implicăm în acest proiect. Cred că acești tineri trebuie sprijiniți și „inspirați” de cât mai multe persoane din tot felul de sectoare de activitate. Astfel, vor putea să își aleagă o carieră într-un domeniu de activitate care să îi atragă, să inspire la rândul lor alți tineri, de ce nu, poate chiar în domeniul fotografiei!”, transmite Cezar Cazan, membru în Consiliul Director al Asociației Fotografilor de Concerte – #FIND_US.

Proiectul se va desfășura în perioada august-octombrie 2017 și va consta în prezentarea conceptelor de bază ale fotografiei și aprofundarea diferitelor stiluri de fotografie prin vizite exploratorii și sesiuni libere de fotografii realizate chiar de către tineri. La finalul proiectului, lucrările tinerilor vor fi jurizate și prezentate publicului larg în cadrul unei expoziții.

***

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit înființată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre tineri din centre de plasament, vârstnici, femei în situații de risc sau alte categorii marginalizate din punct de vedere economic sau social. Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative. Inițiativele organizației respectă patru principii directoare: impactul social trebuie să fie direct, sustenabil, scalabil la nivel național și obținut prin soluții noi, creative.

Despre Asociația #FIND_US – Asociația Fotografilor de Concert

Asociația Fotografilor de Concerte – #FIND_US a luat ființă la sfârșitul anului 2015, pentru a ajuta fotografii afectați de tragedia din Colectiv și pentru a reprezenta fotografii de concert în relația cu organizatorii de evenimente. #FIND_US este o asociație care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public, având ca scop organizarea de expoziții și evenimente în domeniul fotografiei de concert și a fotografiei în general. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

***

Pentru informații suplimentare:

Alina Cruceru – alina.cruceru@asociatiasocialincubator.org | +40 721 259 092

***

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 24 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9729 RON
GBP 1 x GBP = 5,9082 RON
USD 1 x USD = 4,5749 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 iulie 2024

Acum la Bucureşti
28 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner