Albumul Chiaroscuro semnat Paolo Fresu si Ralph Towner, in premiera in Romania

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Albumul Chiaroscuro semnat Paolo Fresu si Ralph Towner, in premiera in Romania

Sambata, 14 mai 2016, Jazz Syndicate Live Sessions va invita de la ora 20:00 la concertul Paolo Fresu și Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamați artiști vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepție.


Biletele se găsesc în Rețelele Eventim.ro, IaBilet.ro și Bilete.ro.

Albumul Chiaroscuro este o demonstrație de virtuozitate muzicală, fiind, în același timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artiști, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

Chiaroscuro îi aduce împreună pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca și majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstrație a tehnicii sale excelente, dar și o ocazie pentru interacțiune muzicală.
– The New York Times

Luminos și pe alocuri întunecat, evocând cafeaua și croissantul de duminică dimineața, Chiaroscuro reprezintă colaborarea dintre veteranul ghitarist Towner și minunatul trompetist din Sardinia, Paolo Fresu. Versiunea lor a clasicului Blue in Green de pe Kind of Blue sare imediat în evidență.
– The Independent


Despre Paolo Fresu și Ralph Towner

Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or.

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări și concerte, Fresu activează și ca director artistic la festivalului de jazz din orașul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival și compune muzică pentru cinema și balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 Mai și pe scena de la Sala Radio – Bucuresti, precum și dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

Ralph Towner (născut în1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul și compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată și variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek și Gary Peacock .


Program

Concertul Paolo Fresu & Ralph Towner va avea loc în data de 14 mai 2016, de la ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment au preturi incepand cu 95 lei, în funcție de categorie și pot fi cumpărate din Rețelele Eventim, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1535191906791654/

https://www.youtube.com/watch?v=4i1QNwH4K5Y

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 29 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9759 RON
GBP 1 x GBP = 5,8440 RON
USD 1 x USD = 4,5755 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 30 mai 2024

Acum la Bucureşti
14 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner