Casa de discuri Electrecord lansează, după 27 de ani, un disc de vinil: România. 100 de minute al formației Trei parale

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Casa de discuri Electrecord lansează, după 27 de ani, un disc de vinil: România. 100 de minute al formației Trei parale

În decembrie, noul Electrecord reia o poveste care părea încheiată în 1996!

După 27 de ani, un disc de vinil va purta din nou semnătura celei mai vechi case de discuri din România. Grupul Trei parale lansează la Electrecord un dublu LP numit România. 100 de minute. Cele două discuri conțin 38 de piese din repertoriul folcloric local, majoritatea provenind din culegeri realizate în prima parte a secolului al XX-lea. Multe dintre ele se regăsesc în colecțiile editate de eminentul etnomuzicolog și cercetător, Constantin Brăiloiu. Câteva, culese după cel de-Al Doilea Război Mondial, au apărut pe diverse discuri lansate în trecut de Electrecord.

Casa de discuri Electrecord lansează, după 27 de ani, un disc de vinil: România. 100 de minute al formației Trei parale

Am început să lucrăm la discul de față în anul 2018, atunci când România aniversa 100 de ani de la Marea Unire. Am încercat atunci să realizăm, în 100 de minute, o călătorie în sonoritățile României de acum 100 de ani. (…) Așadar, dorința noastră a fost aceea de a avea un program foarte divers, care să includă toate regiunile țării, o varietate cât mai mare de instrumente, atât din cele ale țăranilor, cât și din cele ale lăutarilor, diverse formate muzicale precum doine, cântece, melodii de joc, momente ritualice. (…) Înregistrările s-au desfășurat pe durata a doi ani, în spațiile noastre intime, în sufragerii de apartament sau case de la țară și poartă cu ele reverberațiile acestor locuri.

ne spune Florin Iordan, membru fondator al formației bucureștene, din care mai fac parte Danil Pop, Mihai Balabaș și Beatrice Iordan

Booklet-ul LP-ului spune, prin textele scrise de același Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Țăranului Român, povestea pieselor interpretate de formație, îmbogățind și nuanțând audiția muzicii de pe cele două discuri de vinil.

Lansarea dublului LP va avea loc la începutul lunii decembrie 2023 în București, un concert de prezentare fiind programat la jumătatea aceleiași luni. Discurile vor fi puse în vânzare pe site-ul casei de discuri, electrecord.ro, în rețeaua de librării Cărturești și în magazinele de profil din toată țara.

Pentru iubitorii de muzică, veștile bune vor continua. Planurile noii echipe Electrecord pentru viitorul apropiat includ o serie de noi lansări ale muzicii unor artiști importanți, precum și reeditări ale unor discuri esențiale din fonotecă. Rămâneți alături de noi pentru toate aceste detalii!

Concert Wolfheart in Quantic
Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 2 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9726 RON
GBP 1 x GBP = 5,7463 RON
USD 1 x USD = 4,5313 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 2 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
9 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner