cele mai bune filme ale lui 2007

In perioada 8-14 februarie, la Cinema Studio din Bucuresti pot fi urmarite cele mai bune filme lansate pe marile ecrane din Romania in anul 2007. Filmele au fost selectate de catre critici si jurnalisti si sunt impartite pe sase categorii: cel mai bun film, cel mai bun film romanesc, cel mai bun film european, cel mai bun actor intr-un film romanesc, cea mai buna actrita intr-un film romanesc si cel mai bun regizor roman.

Evenimentul va debuta pe 8 februarie cu o seara de gala, cu prilejul careia se va acorda trofeul "Best Film Fest 2007" castigatorilor fiecarei categorii.

Odata cu aceasta gala se va vernisa expozitia cu trofeele  obtinute in 2007 de cinematografia romana; 89 de premii pentru cineasti, fiind cel mai bogat palmares din istoria cinematografiei romane. Printre trofeele prezentate se va numara si Palme d’Or, trofeu cu care a fost distins filmul lui Cristian Mungiu:  "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Expozitia poate fi vizitata zilnic pe toata durata "Best Film Fest 2007", paza trofeelor fiind asigurata de o firma specializata.

La gala se vor proiecta, in premiera, secvente ale filmelor importante care se vor lansa in 2008, va putea fi vizionat filmul regizorului Radu Jude "Lampa cu Caciula"- cel mai premiat scurt metraj romanesc din anul 2007, iar in incheierea galei  va fi prezentat filmul "Legiunea Straina", regizat de Mircea Danieliuc.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp
Apreciază articolul

Alte articole