Roberto Fonseca va concerta in mai la Bucuresti

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Roberto Fonseca va concerta in mai la Bucuresti

Pianistul cubanez Roberto Fonseca va sustine, pe 14 mai, un concert la Bucuresti.

Nascut in martie 1975, Fonseca este considerat marea speranta a muzicii cubaneze. A fost remarcat la 15 ani, la un festival international de jazz desfasurat in orasul sau natal, Havana, si de atunci traseul sau artistic este entuziasmant. A lansat trei discuri solo, doua cu trupa sa de latin jazz, Temperamento, scrie muzica de film, produce albume, iar din 2001 imprima si concerteaza in Buena Vista Social Club, acolo unde a preluat locul lasat liber de idolul a generatii intregi de cubanezi, pianistul Ruben Gonzales.

Artistul a inceput sa studieze pianul la varsta de 8 ani si la 14 ani a creat prima sa compozitie inspirat de genul muzical afro-cubanez. Ii plac muzicienii de jazz ca Herbie Hancock si Keith Jarrettdar si clasici americani ai muzicii soul si funk.

La varsta de 21 de ani a demarat un turneu in Italia, alaturi de Augusto Enriquez, iar un an mai tarziu l-a intalnit pe saxofonistul  Javier Zalba, cu care a pus bazele formatiei Temperamento. Din acest punct, cariera sa a evoluat  continuu, culminand cu lansarea ultimului album "Zamazu".

Potrivit organizatorilor, Fonseca va veni insotit de cvintetul sau de instrumentisti, printre care se afla si saxofonistul Javier Zalba.

Roberto Fonseca a mai concertat in Romania, insa in formula Buena Vista Social Club si cu ocazia acelei vizite declara: "mi-au placut de la bun inceput romanii, felul in care primesc si simt ei muzica. Eu sunt din Caraibe, din Cuba, si atunci cand vin in Europa este foarte important sa simt ca pot comunica cu oamenii, ca-i pot face fericiti prin muzica mea".

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 14 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9714 RON
GBP 1 x GBP = 5,8281 RON
USD 1 x USD = 4,6645 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 14 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner