Nou spectacol Joaquin Cortes la Sala Palatului

Joaquim Cortes va reveni pentru a treia oara in Romania pentru a prezenta, pe 7 martie, la Sala Palatului, un nou spectacol. Show-ul artistului spaniol este intitulat "Gitanos" iar biletele au preturi cuprinse intre 100 si 350 de lei.

Cortes a mai fost la Bucuresti in iunie 2006 cand a prezentat un spectacol cu titlul "Mi Soledad" care s-a jucat cu casa inchisa. Artistul spaniol a revenit la Bucuresti in decembrie 2007, cu spectacolul "Zapatos Blancos". "Daca sunt bine primit voi reveni si anul viitor" a declarat artistul atunci.

Cortes s-a nascut in Spania, la Cordoba, in 1969, si a studiat dansul clasic, afirmandu-se ca dansator al Baletului National Spaniol. Este considerat unul din cei mai mari dansatori de flamenco din lume dar este apreciat si in calitate de coregraf, Cortes cunoscand succesul cu spectacole precum "Carmen" sau "Don Quijote".

In 1992, el si-a creat propria trupa de dans-Joaquin Cortes Ballet Flamenco, care a cunoscut succese rasunatoare cu spectacole ca "Gipsy Passion", "Soul", "Live". Cortes a devenit astfel un star de prima marime pe scena artistica internationala.

De-a lungul carierei, artistul a dansat in fata a peste 12 milioane de oameni, in 600 de locatii diferite, iar picioarele lui sunt asigurate pentru suma de trei milioane de euro. In paralel, Joaquin Cortes s-a lansat si in cinematografie, jucand in filmele unor regizori de renume, ca Pedro Almodovar, Carlos Saura, Manuel Palacio sau Spike Lee.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp
Apreciază articolul

Alte articole