Concert extraordinar Haggard la Tabara Medievala

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Concert extraordinar Haggard la Tabara Medievala

Orasul medieval Bistrita va invita pe data de 14 August la un concert extraordinar Haggard in cadrul Taberei Medievale.

Municipiul Bistrita, situat aproape in inima Transilvaniei , la jumatatea distantei intre Cluj si Targu Mures este unul dintre cele sapte foste orase medievale fortificate din tinutul sasesc Siebenburgen. Burgul bistritean, prestigios simbol urban din spatiul transilvanean al secolului la 16-lea, are inregistrat in Lista Monumentelor Istorice 54 de pozitii cu monumente, ansambluri arhitecturale, statui si situri arheologice de interes national.

Bistrita isi invita oaspetii la un festival medieval de exceptie in perioada 13-15 August. Tabara Medievala instalata in zona de agrement Heidenfeld va gazdui diferite spectacole de factura medievala cu muzica, dansuri, cavaleri, cai si foc. Atractia principala a evenimentului este concertul extraodinar al formatiei Haggard, cea mai importanta trupa de medieval-symphonic-metal din Europa, rockerii din Germania urmand sa concerteze pentru prima oara in Romania intr-un cadru cu adevarat medieval drept pentru care pregatesc un show exclusiv. in acelasi context organizatoric, alte doua trupe de rock vor sustine recitaluri: prima este formatia Trooper din Targoviste, care pe data de 13 august va interpreta opera rock Vlad tepes, respectiv pe data de 15 august ungurii de la VAN vor sustine un concert de rock-medieval. Atmosfera specifica va fi creata in timpul zilei de catre cavalerii medievali Strajerii Coroanei (Brasov), arcasii Lupii din Pusta (Oradea-Ungaria), luptatorii Csabafiak (Gheorgheni), Ordinul Dragonilor de Transilvania (Cluj-Napoca) si Garda de Bistrita. Cimpoierii Bordo Sarkany (Ungaria) si Ad-Hoc (Oradea) vor gadila placut urechile onoratului public, iar serile se vor incheia cu spectacole de animatie si jonglerii cu foc.

Pentru a descoperi numeroasele puncte de atractie medievale ale orasului, care la 1564 a fost denumit de catre calatorul italian Giovani Andreea Gromo drept cel mai frumos oras medieval din Transilvania, serviciul de informare turistica al Primariei Municipiului Bistrita va deschide un punct mobil de informare pe toata durata taberei, iar sambata, cand parada cavalerilor si domnitelor va strabate cetatea Bistritei, Biserica Evanghelica isi va deschide portile pentru vizitatori.

Abonamentele de acces general valabile pe toata perioada festivalului (13-15 August 2010), au fost puse in vanzare in retelele de distributie Eventim, TicketPoint si Biletoo.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Bistrita Medievala in colaborare cu Primaria Municipiului Bistrita si Asociatia Culturala Romano-Irlandeza.

Programul festivalului, precum si alte informatii sunt disponibile pe pagina www.bistritamedievala.ro.

Sponsori principali: Holsten, Banca Transilvania, Coca-Cola si Comelf.

Proiect sustinut de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri: ClubulCavalerilor.ro, Agro-Ardeal, Betak, Rebrisoara Catering si Tasuleasa Social.

Parteneri media: Zile si Nopti, Radio Transilvania, Metalhead.ro, Radio Cluj, Radio Romania Actualitati, City FM, StudCard, Port.ro, BestMusic.ro, Radio Lynx, MetalFan, Rockxpress, Heavy Metal Magazine, MetalAct, IubescRomania.ro, Rockpolis, Metropotam.ro, CalendarEvenimente, BangYourBrain, AnyPlace.ro, Welcome2Cluj, MuzicaBuna.ro, Maximum Rock Magazine, LetsRock.ro, RockStage, JurnalRock, E-Zine, Bistriteanul.ro, Mesagerul de Bistrita, AS TV, Gazeta Bistritei, Focus TV, Rasunetul, Radio Bistrita, Gazeta Bistritei, Bistrita24.ro, Gazeta de Bistrita, Agerpres, Sighet-Online, Radio Somes si dB Technologies.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner