Muzeul Creatiei, in lupta cu stiinta

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Muzeul Creatiei, in lupta cu stiinta

Dinozauri animati si fosile, considerati a fi rivali importanti ai genezei biblice, sunt prezentati aici ca fiind creaturi existente din vremea potopului provocat de mania lui Dumnezeu.

Intr-un vast muzeu dintr-un parc Disney, misionarii care combat ideea teoriei evolutiei si a "Big Bang"-ului au recreat geneza biblica, fara a ezita sa faca posibila existenta cuplului Adam si Eva alaturi de dinozauri, in Gradina Raiului.

"Muzeul Creatiei" se intinde pe o suprafata de 6.500 de metri patrati si este dotat cu tehnologie de ultima ora pentru a prinde stiinta pe picior gresit.

Dinozauri animati si fosile, considerati a fi rivali importanti ai genezei biblice, sunt prezentati aici ca fiind creaturi existente din vremea potopului provocat de mania lui Dumnezeu. Astfel, despre ei se poate citi ca "au fost salvati ca si celelalte animale, pe Arca lui Noe".

Adam si Eva, care isi ascund intimitatea, apar in Gradina Raiului la mica distanta de un dinozaur binevoitor, totul inconjurat de un decor hollywoodian foarte afectat.

Potrivit AFP, muzeul a fost deschis in 2007, dupa ideea lui Patrick Marsh, care a creat "King Kong", si a strans in primul an circa 500.000 de vizitatori. Cercetarea din 2006 a Institutului Gallup arata ca majoritatea americanilor cred in geneza si, impliciy, refuza teoria lui Darwin.

"Ceea ce incercam noi sa facem este sa permitem publicului intelegerea informatiilor cenzurate… in special in scolile din America, unde evolutia lui Darwin este predata ca un fapt de necontestat", a explicat Ken Ham, fondator si director al acestui muzeu, care valoreaza 27 milioane de dolari. "Acestia i-au aruncat pe Dumnezeu si Biblia pe fereastra pentru a explica prin procese naturale ceea ce este, de fapt, ateismul", a adaugat el.

Potrivit oamenilor de stiinta, universul s-a nascut dintr-o explozie numita Big Bang, acum 13,5 miliarde de ani, Terra existand de 4 miliarde. Cat despre dinozauri, extinctia lor este datata cu 65 de milioane de ani in urma, in timp ce aparitia omului "modern" pare a data de 200.000 de ani.

Cu ocazia a 200 de ani de la nasterea lui Charles Darwin, pe 12 februarie, Muzeul Creatiei va consacra ultimul numar al revistei naturalistului englez ale caror teorii au bulversat biologia.

 

Luxosul trimestrial, care numara 50.000 de abonati, explica faptul ca "daca Darwin ar fi interpretat observatiile sale din insulele Galapagos dintr-o perspectiva biblica, ar fi ajuns la concluzii cu totul diferite."             

            

Potrivit botanistului, toate speciile in viata au evoluat in timp plecand la un stramos comun, gratie procesului de selectie naturala.

           

Muzeul este "o puternica unealta de instruire care reintareste crestinii in credinta lor", a insistat directorul institutiei.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
10 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner