Premiile BAFTA apropie artistii de Oscaruri

Ceremonia de decernare a premiilor BAFTA are loc la numai doua saptamani inainte de Oscaruri, iar Winslet pare pregatita sa-si sporeasca succesul de la Globurile de Aur, unde a primit doua trofee, pentru "The Reader", respectiv "Revolutionary Road".

Sansele actritei Kate Winslet de a castiga primul Oscar din cariera au crescut astazi, dupa ce a fost dublu nominalizata la categoria "cea mai buna actrita intr-un rol principal" din cadrul premiilor BAFTA.

Ceremonia de decernare a premiilor din industria filmului britanic are loc la numai doua saptamani inainte de Oscaruri, iar Winslet pare pregatita sa-si sporeasca succesul inregistrat la Globurile de Aur, unde a primit doua trofee, pentru "The Reader", respectiv "Revolutionary Road".

"Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, un film britanic despre un adolescent sarac ce devine concurent in versiunea indiana a concursului "Vrei sa fii miliardar?" a primit 11 nominalizari, fapt ce a venit in confirmarea succesului inregistrat la gala Globurilor de Aur. De asemenea, filmul pare a fi marele favorit in cursa pentru premiile Academiei.

Tot 11 nominalizari a primit si filmul "The Curious Case of Benjamin Button", in care Brad Pitt il interpreteaza pe ciudatul personaj principal, in timp ce "Batman: The Dark Knight", productia cu cel mai mare succes in box office-ul mondial in 2008, a primit noua nominalizari.

Topul nominalizatilor se continua cu "Changeling" (in regia lui Clin Eastwood) si "Frost/Nixon" cu opt, respectiv sapte nominalizari fiecare, informeaza CNN.

In categoria celui mai suprinzator film britanic au fost mentionate, alaturi de "Slumdog Millionaire", "Hunger" (un documentar despre viata lui Bobby Sands, protestant IRA care a recurs la a face greva foamei), comedia-thriller "In Bruges", "Mamma Mia!" si documentarul "Man on a Wire".

Din punct de vedere al celui mai bun actor/a celei mai bune actrite intr-un rol principal, batalia se da intre grupurile Brad Pitt, Dev Patel ("Slumdog Millionaire"), Mickey Rourke ("The Wrestler"), Frank Langella ("Frost/Nixon"), Sean Penn ("Milk") si, pe terenul feminin, Kate Winslet, Angelina Jolie ("Changeling"), Kristin Scott Thomas ("Il y a longtemps que je t’aime") si Meryl Streep ("Doubt").

Gala de decernare a Premiilor BAFTA va avea loc pe 8 februarie si va fi gazduita de prezentatorul BBC Jonathan Ross.

Ti-a placut articolul ? Nu uita de share: