Premiile Oscar isi vor anunta favoritii

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Premiile Oscar isi vor anunta favoritii

Ceremonia nominalizarilor se desfasoara, de obicei, intr-o zi de marti, insa anul acesta a fost mutata cu doua zile pentru a nu coincide cu investitura celui de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Cursa pentru Oscaruri va demara joi, odata cu anuntarea nominalizatilor pentru cea de-a 81-a ceremonie a premiilor Academiei, printre care ar trebui sa se afle "Slumdog Millionaire", aclamat la Globurile de Aur si campionul la vanzari, "Batman".

Cateva sute de jurnalisti veniti din intreaga lume au fost invitati sa se intalneasca la ora 5.30 dimineata in fata Academiei de arte si stiinte cinematografice din Beverly Hills, unde selectionatii, in general cinci pentru fiecare categorie, vor fi anuntati de catre presedintele organizatiei, Sid Ganis, precum si de actorul Forest Whitaker, laureat in 2007.

Ceremonia nominalizarilor se desfasoara, de obicei, intr-o zi de marti, insa anul acesta a fost mutata cu doua zile pentru a nu coincide cu investitura celui de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Academia, care organizeaza gala Oscarurilor inca din 1929, decerneaza statuete de aur pentru 24 de categorii, dintre care cele mai prestigioase sunt cele pentru film, cele producatorilor, realizatorilor si apoi actorilor.

"Slumdog Millionaire", al britanicului Danny Boyle, vine dupa ce a dominat Globurile de Aur, unde a primit trofeele pentru cel mai bun realizator, cel mai bun film, cel mai bun scenariu si cea mai buna coloana sonora.

Dar, daca Globurile sunt decernate de un grup de jurnalisti, premiile Oscar reprezinta parerea a 5810 membri ai colegiului electoral al Academiei, toti profesionisti ai cinematografiei.

Trei dintre favoritele acestui sezon sunt "The Strange Case of Benjamin Button", filmul politic "Frost/Nixon" si drama "Doute".

Prezenta lui "Slumdog Millionaire", o pelicula care vorbeste despre un copil din mahalalele Indiei care ajunge sa castige versiunea indiana a concursului "Vrei sa fii miliardar?", va fi probabil nominalizat la categoria "cel mai bun film", alaturi de "The Curious Case of Benjamin Button", "Frost/Nixon" si "Harvey Milk", biografia primului om politic homosexual declarat, cu Sean Penn in rolul principal.

"Batman", cu cel mai mare succes in boxoffice-ul american dupa "Titanic", i-ar putea aduce regretatului Heath Ledger premiul pentru "cel mai bun actor intr-un rol secundar".

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie la teatrul Kodak, o sala de spectacole de 3400 de locuri, situata in inima Hollywoodului, cartier istoric al cinematografiei.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,8158 RON
USD 1 x USD = 4,6625 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
6 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner