Quincy Jones are propria rubrica in ziar

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Quincy Jones are propria rubrica in ziar

Quincy Jones, acum in varsta de 75 de ani, unul dintre cei mai premiati muzicieni ai tuturor timpurilor (27 de premii Grammy), si-a inceput luni rubrica din ziarul Tribune cu un articol in care isi spune parerea despre Barack Obama.

Quincy Jones, castigator al premiului Grammy si unul dintre cei mai apreciati producatori si compozitori, a urmat exemplul lui Bono, solistul trupei U2, si a devenit colaborator al unei publicatii americane, in contextul in care ziarele incearca sa faca fata crizei de publicitate.

Quincy Jones, acum in varsta de 75 de ani, unul dintre cei mai premiati muzicieni ai tuturor timpurilor (27 de premii Grammy), si-a inceput luni rubrica din ziarul Tribune cu un articol in care isi spune parerea despre Barack Obama, in aceeasi zi in care Statele Unite sarbatoreau ziua dedicata lui Martin Luther King.

Compania Tribune a declarat ca acesta este doar primul dintr-o serie de articole care prezinta punctele de vedere ale unor personalitati din lumea muzicala si a artelor, serie care va fi preluata de toate siteurile si ziarele trustului, inclusiv de Los Angeles Times si Chicago Tribune.

"Un numar foarte redus de artisti precum Quincy Jones au avut un impact atat de profund asupra culturii americane", a declarat Lee Abrams, sef al departamentului de creatie al Tribune Company, care a venit cu ideea. "Credem ca acesti idoli au asupra vietii o perspectiva care va transforma cititul articolului intr-o experienta interesanta si neobisnuita", a adaugat el.

Potrivit Reuters, in acest articol, Jones a descris modul in care a urmarit campania prezidentiala din Statele Unite si cum a renuntat la a-si mai tempera emotiile, desi era convins de faptul ca Obama era cel mai bun dintre candidati.

"Dar, ca persoana de culoare in America, stiam din experienta ca nu trebuia sa permit ca ceea ce imi doream sa se indeparteze prea mult de realitate si de ceea ce stiam ca s-ar fi putut intampla", a scris Jones, care este unul dintre membrii fondatori ai Institute for Black American Music.

Rubrica lui Jones a fost lansata la mai putin de o saptamana dupa ce Bono a inceput sa scrie si el o rubrica pentru New York Times.

Insa Bono, in varsta de 48 de ani, care este binecunoscut pentru campaniile sale impotriva saraciei din Africa si SIDA, a ales ca in primul sau articol sa nu scrie despre cauzele pe care le sustine, ci l-a dedicat mentorului sau, Frank Sinatra.

"Am avut norocul de a canta in duet impreuna cu un om care intelegea dualitatea, care avea talentul de a auzi doua idei opuse intr-un singur cantec si intelepciunea de a sti de care sa se foloseasca si la ce moment", a scris Bono.

Prin invitatiile lansate celebritatilor de a fi colaboratori in diverse publicatii, industria de profil isi propune propria supravietuire pe termen lung, in contextul in care aceasta se confrunta cu o scadere drastica a veniturilor obtinute din publicitate, pe masura ce tot mai multi cititori prefera sa obtina informatiile de pe internet.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9758 RON
GBP 1 x GBP = 5,7677 RON
USD 1 x USD = 4,6712 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 23 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner