trofeul Lumiere pentru cel mai bun film.

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » trofeul Lumiere pentru cel mai bun film.

Filmul a primit patru nominalizari la premiile Lumiere, la fel ca si productiile "Aide-toi et le ciel t`aidera", de Francois Dupeyron, si "Seraphine", de Martin Provost.

Pelicula "Entre les Murs" ("In clasa"), de Laurent Cantet, care a primit premiul Palme d’Or la Cannes in 2008, a castigat, luni seara, trofeul Lumiere pentru cel mai bun film.

"Entre les Murs" prezinta o clasa de liceu din Paris pe durata unui intreg an scolar. Francois Begaudeau joaca rolul profesorului de limba franceza care, in dorinta sa de a instrui, isi impinge elevii pana la limite, cu scopul de a-i motiva.

Filmul a primit patru nominalizari la premiile Lumiere, la fel ca si productiile "Aide-toi et le ciel t’aidera", de Francois Dupeyron, si "Seraphine", de Martin Provost. Calificat deja pe lista lunga a nominalizarilor la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina, acesta este considerat si unul dintre marii favoriti la premiile Cesar, care se vor acorda la sfarsitul lunii februarie, informeaza AFP.

In cadrul galei Lumiere, Francois Dupeyron a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul "Aide-toi et le ciel t’aidera", in timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit lui Samuel Benchetrit, pentru "Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu gangster", care a primit, in 2008, premiul "World Cinema Screenwriting" la Festivalul de la Sundance.

Pentru rolul din "Seraphine", Yolande Moreau a castigat premiul pentru cea mai buna actrita, iar Vincent Cassel a fost desemnat cel mai bun actor, pentru "Mesrine", in care interpreteaza rolul unui bandit periculos, dar carismatic.

In fiecare an, prin decernarea acestui trofeu, 250 de jurnalisti parizieni recompenseaza cei mai buni artisti si cele mai bune productii cinematografice frantuzesti ale anului in curs.

Organizata in saloanele Hotel de Ville din Paris, ce-a de-a 14-a ceremonie a Premiilor Lumiere a fost prezidata de actrita de comedie Jeanne Balibar. Editia din acest an a adus si un tribut comedianului Guillaume Depardieu, disparut in octombrie.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,8158 RON
USD 1 x USD = 4,6625 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
6 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner