Coldplay si Duffy, favoriti la BRIT Awards

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Coldplay si Duffy, favoriti la BRIT Awards

Foarte putin cunoscuta pana in urma cu un an, cantareata Duffy a avut un puternic impact asupra publicului, multumita lui "Rockferry", care a fost considerat cel mai de succes material discografic britanic al anului 2008.

Trupa britanica Coldplay si cantareata galeza Duffy sunt favoriti la BRIT Awards, premii care vor fi decernate pe 18 februarie, unde fiecare a obtinut cate patru nominalizari.

Acestia sunt urmati de Adele, trupa indie pop Scouting For Girls si formatia de rock alternativ Elbow, care au primit fiecare cate trei nominalizari.

Coldplay a fost nominalizata la categoriile "cea mai buna formatie britanica" si "cel mai bun album britanic", considerate cele mai importante premii ale BRIT Awards, gratie vanzarilor mari inregistrate de ultimul album, "Viva La Vida or Death and All His Friends". De asemenea, ei sunt nominalizati si la categoriile "cel mai bun cantec britanic" si "cea mai buna interpretare live".

Foarte putin cunoscuta pana in urma cu un an, cantareata Duffy a avut un puternic impact asupra publicului, multumita lui "Rockferry", care a fost considerat cel mai de succes material discografic britanic al anului 2008. Acesta a vandut circa 4,5 milioane de copii in intreaga lume. Duffy a fost nominalizata la categoriile "cel mai bun album", "cea mai buna piesa", "cea mai buna cantareata britanica" si "cel mai bun artist debutant britanic".

Cel mai bun cantec britanic va fi ales prin votul publicului, in seara galei de decernare a BRIT Awards.

Categoriile internationale sunt dominate de aceleasi cinci nume, care concureaza atat pentru "cel mai bun artist international", cat si pentru "cel mai bun album international": AC/DC, Fleet Foxes, The Killers, Kings of Leon si MGMT.

Adele a fost nominalizata la categoriile "cea mai buna cantareata britanica", "cel mai bun artist debutant" si "cel mai bun cantec britanic", in vreme ce trupa Elbow concureaza la categoriile "cel mai bun grup britanic", "cel mai bun album" si "cea mai buna interpretare live", unde a fost nominalizata si trupa Scouting for Girls, care a mai fost nominalizata si la premiile pentru cel mai bun debut si cel mai bun cantec. Ting Tings, Radiohead, Girls Aloud si Estelle au primit cate doua nominalizari la BRIT Awards.

De asemenea, organizatorii BRIT Awards au anuntat ca Take That si Coldplay vor canta in cadrul ceremoniei din 18 februarie, alaturi de U2, Kings of Leon, Duffy si Girls Aloud.

Gala se va desfasura la Earls Court, in Londra, in fata unui public de peste 10.000 de persoane, iar prezentatoarea ceremoniei va fi artista australianca Kylie Minogue.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
11 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner