Spectacolul 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea premiera in cadrul eXplore festival #10

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Spectacolul 0003_AFTERTASTE in coregrafia Simonei Deaconescu va avea premiera in cadrul eXplore festival #10

eXplore festival – Bucharest International Contemporary Performance Festival si WASP Studios au deosebita placere de a va invita in datele de 24, 25 si 27 septembrie 2015, de la orele 19:30 la avanpremiera, respectiv premiera performance-ului 0003_ AFTERTASTE.

Ce s-ar întâmpla dacă ai descompune o secundă din viața ta în nanosecunde? Este posibil să-ți lași gândurile suspendate în spațiu și timp, călătorind cu viteze diferite în direcții aleatorii?

Aftertaste este un spectacol instalație în care corpul devine neformat, destratificat și dezarticulat, alcătuit din milioane de particule în continuă mișcare, lăsând o impresie de eternă reîntoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fără început și fără sfârșit, construindu-se și deconstruindu-se neîncetat.

Două dansatoare într-o supra-realitate guvernată de reguli aleatorii se depersonalizează, lăsând memoria colectivă să circule înainte și înapoi, una către alta și amândouă către aparatele de captat sunet. Informația este generată și transformată la infinit. Ca să reușească să vadă lumea trebuie să oprească lumea.

foto  Aftertaste webSimona Deaconescu este un coregraf emergent cu studii în dans și regie de film. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001|Fabrica de Vise” și “0002|Birdville”, filmul de dans “Silent Places”, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și co-producător al Plaformei X. Simona este interesată de tehnologia corpului în mișcare, dezvoltând programe interdisciplinare de formare profesională ca D.I.M.A.P. (Direcții inovatoare în multimedia și arta performativă) în cadrul GROWASP și dezvoltându-și în mod constant propria metodă și tehnică de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesioniști și amatori. Spectacolele sale au fost prezentate în București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat în peste 20 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.

Coregrafie: Simona Deaconescu

Suport dramaturgic: Krõõt Juurak

Sound Design: Denis Bolborea

Compoziție vizuală: Carmen Tofeni

Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon

Producător: Tangaj Dance Collective

Co-producători: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production

Aftertaste face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fugă, co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului  Cultural Național) și finanțat în cadrul Programului cultural EȘTI BUCUREȘTI, prin ARCUB și Primăria Municipiului București.

Biletele se pot achizitiona din  reteaua www.iabilet.ro, la pretul de 20 lei,

Vimeo: https://vimeo.com/139818020

Facebook event: https://www.facebook.com/events/491750541000815

Web: http://exploredancefestival.ro

Facebook: https://www.facebook.com/exploredancefestival

Trailer: https://vimeo.com/139178967

Fbk event: https://www.facebook.com/events/1641073392817058

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 1 martie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9690 RON
GBP 1 x GBP = 5,8022 RON
USD 1 x USD = 4,5823 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 1 martie 2024

Acum la Bucureşti
8 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner